Hoe hergebruiken onze Klimaatsupporters?

Rondom de Nationale Klimaatweek laten we een aantal Klimaatsupporters aan het woord over duurzame initiatieven in hun bedrijf. Wat drijft hen en wat doen deze bedrijven precies voor een beter klimaat? Deze week: Klimaatsupporters en hergebruiken.

Hoe hergebruiken onze Klimaatsupporters?

Niet zomaar weggooien, maar zoveel mogelijk hergebruiken. Zo werken deze ondernemers voor een beter klimaat. Bekijk de video en laat je inspireren!

Meer lezen

Jan Post, Reparatiewinkel PartsNL

Jan Post, Reparatiewinkel PartsNL

“Ik wil het wel laten maken, maar wat kost het? Dat is de meest gestelde vraag als mensen onze reparatiewinkel PartsNL in Ede binnenlopen. Gelukkig hebben zij dan al de mindset dat ze iets willen laten repareren. En vaak loont dat ook echt. Want waarom zou je een apparaat van een paar jaar weggooien, terwijl er een klein onderdeeltje, wat 1% van het apparaat uitmaakt, defect is. Van tv’s en computers tot smartphones en autosleutels, we doen werkelijk alles. Laatst zelfs nog een heuse Jägermeistertap. Dat vonden mijn collega’s erg interessant, want dat was weer eens wat anders.

Suzanne Bakker en Marc van Rooijen, eigenaren Meneer Koekepeer

Suzanne Bakker en Marc van Rooijen, eigenaren Meneer Koekepeer

“Toen wij zo’n vier jaar geleden ons eerste kindje verwachtten, ging er een wereld voor ons open. Je hebt spullen nodig. Heel veel spullen. Daarin hebben wij voor onszelf altijd zo duurzaam mogelijke keuzes proberen te maken. Zo hebben we een zestig jaar oude kinderwagen uit de familie gebruikt. Verder hebben we veel spullen geleend van vrienden of tweedehands spullen gekocht. We hebben een cadeauwens met ons geboortekaartje mee gestuurd, die in lijn was met keuzes die wij voor onszelf wilden maken. Dit om te voorkomen dat we goedbedoelde cadeaus zouden krijgen die niet bij onze voorkeur zouden passen."

CO2-besparing inzichtelijk maken voor alle gebruikers

CO2-besparing inzichtelijk maken voor alle gebruikers

Op Marktplaats geven mensen hun spullen een nieuw leven. Marktplaats maakt inzichtelijk hoeveel CO2-uitstoot gebruikers van het platform potentieel besparen door tweedehands in plaats van nieuwe items te kopen. Het bedrijf doet dat door een gemiddelde besparing per categorie weer te geven. Rick Verkuyl, Sustainability Officer bij Marktplaats, vertelt waarom ze dit doen én hoe dit in zijn werk gaat.