Gemeenten

De samenwerking tussen de gemeente, haar inwoners en bedrijven en organisaties kunnen een grote bijdrage leveren aan de verduurzaming van Nederland. Wanneer we onze krachten bundelen, zetten we samen grote stappen. De Nationale Klimaatweek laat zien wat we samen (kunnen) bereiken en hoe we Nederland duurzamer maken.

Wat doet een gemeente?

Als gemeente kun je inwoners, je lokale MKB, inspireren en handvatten bieden om iets te doen voor een beter klimaat. Organiseer activiteiten tijdens de Nationale Klimaatweek van 11 t/m 17 november 2024 om inwoners te stimuleren een concrete bijdrage te leveren aan de verduurzaming van Nederland. Denk ook aan tips of workshops omtrent het besparen van energie of het gezamenlijk bereiden van een duurzame lunch. Of vraag bewoners naar hun ideeën en initiatieven voor groen vervoer in de gemeente of het beheren van een gezamenlijk moestuin.

Er is zo veel mogelijk, zeker als we het samen doen. Dat kun je vanuit de gemeente zelf doen, maar ook samen met de Klimaatburgemeesters in jouw gemeente. Meld je aan en zet jezelf als gemeente in de spotlights. Zo inspireer je ook anderen een bijdrage te leveren. De activiteiten, het verhaal of de aanpak van jullie gemeente publiceren we graag op onze website en/of social media kanalen. Dankzij het grote bereik van ons podium krijgt jouw gemeente volop aandacht.

*Verplichte velden