Kaart van Nederland

Spelregels Klimaatsupporter

Lees dit vooraf aan je aanmelding

Organisaties en bedrijven in Nederland die een positieve impact willen maken op het klimaat kunnen zich aanmelden als Klimaatsupporter. Wil je jouw organisatie aanmelden? Neem dan eerst de spelregels door.

Spelregels Klimaatsupporter

Als Klimaatsupporter steun je de jaarlijkse Nationale Klimaatweek. De Nationale Klimaatweek 2024 vindt plaats van 11 tot en met 17 november 2024. De Nationale Klimaatweek richt zich op het omarmen van duurzame initiatieven rond klimaat vanuit de samenleving. Dit doen we door mensen die inspirerende initiatieven en activiteiten ondernemen om te verduurzamen, te ondersteunen en in de spotlights te zetten. Deze ambassadeurs organiseren tijdens de Nationale Klimaatweek activiteiten die mensen in hun omgeving inspireren en activeren om iets te doen voor een beter klimaat.

Jouw organisatie onderschrijft deze doelstelling en de onderstaande spelregels.

  • Jouw organisatie wil bijdragen aan de Nationale Klimaatweek door uitingen en aankondigingen te delen binnen de achterban
  • Als Klimaatsupporter meld je je aan om niet. Je hebt geen commercieel belang.
  • Je deelt publieksactiviteiten en initiatieven met ons, die jouw organisatie of bedrijf heeft genomen of gaat nemen om CO2-uitstoot (broeikasgassen) te verminderen of energie te besparen of het vergroenen van de omgeving. 
  • Voor publicatie in de agenda van de Nationale Klimaatweek dienen publieksactiviteiten uiterlijk 11 oktober 2024 aangeleverd te zijn.
  • Door je aan te melden geef je ons toestemming om jouw verhaal te delen. We hebben daarbij de mogelijkheid om jouw organisatie te vragen mee te werken aan een mediauiting of video opname.
  • In aanloop naar de Nationale Klimaatweek zullen we als het nodig is contact met je opnemen per mail voor extra gegevens of informatie. Wij behouden ons het recht voor de aanmelding als Klimaatsupporter te weigeren of per direct te beëindigen.
  • De titel van Klimaatsupporter is geen officiële titel en kent geen juridische grondslag. Aan de aanmelding en titel van Klimaatsupporter kunnen geen rechten worden ontleend. Als Klimaatsupporter ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen gedragingen.

Ondersteuning voor Klimaatsupporters

Je krijgt toegang tot een toolkit met communicatiemateriaal en hulpteksten. Je mag deze gebruiken om de Nationale Klimaatweek uit te dragen. De toolkit heeft naast het beeldmerk van de Nationale Klimaatweek bijvoorbeeld een nieuwsbrief die je kan inzetten, en ook voorbeelden van activiteiten die je kan organiseren en social posts.

Wij maken jouw deelname als Klimaatsupporter bekend met een vermelding op de kaart van Nederland. En we zetten jouw organisatie in de etalage van Klimaatsupporters.

Contact

Wil je sparren en ontdekken wat je nog meer kan doen? We gaan graag met je in gesprek. Neem contact op via klimaatweek@hier.nu.

Je hebt je bedrijf aangemeld als Klimaatsupporter! En nu?

Wat leuk dat jouw organisatie of bedrijf zich wil inzetten om anderen te inspireren en activeren om ook hun beste klimaatbeentje voor te zetten.

Je kunt al meteen aan de slag! Om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren zich in te zetten voor een beter klimaat, kun je je deelname aan de Nationale Klimaatweek al bekend maken. Heb je een LinkedInbedrijfspagina? Geef aan dat jouw organisatie of bedrijf Klimaatsupporter is en deelneemt aan de Nationale Klimaatweek.